Vocal Group Crescens

De meiden van Crescens over Rein …
Ideeën als decorbouw, kostuums naaien, belichting, choreografie etc. kwamen boven drijven.
Vocal Group Crescens
Na een turbulente tijd waarin het koor een aantal keer verwisselde van dirigent kwam Rein Boeijen bij ons binnen lopen. Een aantal koorleden zag het wel zitten, een aantal was wat sceptisch. “Ja ik wil”, zei Rein “maar niet op deze manier, dan moet het roer om naar musical-repertoire en af en toe in de kerk”. Ideeën als decorbouw, kostuums naaien, belichting, choreografie etc. kwamen boven drijven. 35 Vrouwen waar de één het nog beter wist dan de ander : “hoe moet dat, dat kunnen wij nooit “ en alles wat daar verder nog over te zeggen viel. Rein bleef daar heel rustig bij en het enige wat hij zei was “valt wel mee” , “zo’n vaart zal het wel niet lopen”, “we zullen wel zien”. Maar was dat zo???
Nu, al die jaren later weten we wel beter. We hebben Rein leren kennen als iemand die nog steeds de rust zelve is. Iemand die voor ons koor goede muziek arrangeert maar ook open staat voor eigen inbreng. Die ons af en toe tot bedaren moet roepen omdat we denken dat we na elk stuk even onderling moeten overleggen. Rein die ons moed inspreekt vóór een uitvoering, maar ook even tijdens het zingen een bemoedigend knikje geeft (“dames: het gaat goed!”). Rein die na een optreden even een kritische noot geeft zodat we alert blijven. Al met al hebben we veel plezier onder elkaar maar ook met elkaar en dat is mede te danken aan onze fantastische dirigent.


Rein over zijn meiden aan de vooravond van het theaterconcert Woman on the Move....
Als muzikaal leider mag ik dik tevreden zijn met m’n meiden!
Rein Boeijen
Tien jaar geleden: ‘n groep zingende vrouwen, op het punt van opheffen.
Geen dirigent, geen perspectief, wel zin om te zingen. Nu tien jaar later een avondvullende show. Het eerste grote optreden nadat de nieuwe koers was uitgezet vond plaats in de Berchplaets te Berghem. Het eerste lustrum in De Link in Oss. Vanavond theater de Pas. Er is door iedereen keihard gewerkt: repetities, thuis oefenen met midi tot de familie er gek van werd, zelf georganiseerde groepsrepetities: tekenend voor de grote inzet van alle leden. Sjouwen met praktikabels, sponsoracties etc. Daarbij ook niet de makkelijkste muziek. De meeste bewerkingen zijn tamelijk ingewikkeld en dan moet het nog uit het hoofd ook! Tien jaar geleden onmogelijk. Nu bij iedereen nachtenlang malende teksten door het hoofd. En last but not least ook nog met de bijbehorende choreografie daarbij!
Rein is muzikaal leider van diverse koren. Zo is hij niet alleen dirigent en pianist van Vocal Group Crescens uit Berghem maar ook van " Vivace " uit Heeswijk-Dinther en " Het Maaslands " uit Oss. Tevens is hij verbonden aan een aantal kerk gebonden koren.