Vocal Group Crescens

Niet op de foto: Ria en Ineke
 • Stacks Image 55

  Hannie, Marlies, Emmy, Judith, Henriette, Marleen, Gerdy, Esther, Jeannettte, Jenny en Jolan ... de ALTEN.

  Link
 • Stacks Image 56

  Marjorie, Mary, Bernadet, Ans, Christan, Marijke, Jose, Irene, Nelly, Ellen, Annemarie, Ria, Angela, Hanny, Ineke en Willian … de MEZZO's

  Link
 • Stacks Image 57

  Antoinette, Ria, Laura, Marion, Annemarie, Petra, Eugenie, Hannie en Ria... de SOPRANEN

  Link
Geschiedenis
1976 - 2000: Volgens een krantenartikel uit de “vorige eeuw” hebben de ouders van Cor van Dalen uit Berghem onbewust aan de wieg gestaan van Crescens. In 1974 was dit echtpaar 25 jaar getrouwd en wilden graag dat er tijdens de mis gezongen zou worden. Een stuk of 5 meiden voelden daar wel wat voor en zo werd een nieuw koor geboren. Vanaf die tijd werd er steeds vaker gezongen en meer meisjes en jongens werden lid. In oktober 1976 werd het officieel “Jokobé”, Jongerenkoor Berghem o.l.v Cor van Dalen en John Blummel. Een groot aantal mensen hebben daarna een grote rol gespeeld in het voortbestaan van het koor o.a. pastoor van Genugten, Gerard Theunissen, Oscar Geurts van Kessel, Anneke Mols, Frank van Tongeren, Henk Govers en vele anderen.

Maar de tand des tijds brengt veranderingen met zich mee en als in 2001 de laatste man het koor heeft verlaten en een andere dirigent voor het koor komt te staan waait er een nieuwe wind. Het dirigeerstokje komt in 2000 in handen van Rein Boeijen die ook de toetsen van de piano beroert. Onder zijn professionele leiding laat het koor zich met een geheel ander repertoire horen.
Dit betekende dat er een nieuwe naam moest komen en Vocal Group Crescens was een feit.
Crescens betekent, vrij vertaald, groeien – toenemen – aanwassen ... en dat deden ze! Zowel in kwantiteit en diversiteit van het repertoire als in het leveren van kwaliteit. In groei van het aantal leden maar ook in sterke hechtheid, onderlinge contacten en vriendschappen waarvan sommige al dateren van het eerste begin. Nog steeds wordt er uitgekeken naar de vrijdagavond want dan wordt er enthousiast gerepeteerd.

Het koor kijkt inmiddels terug op vele succesvolle optredens in binnen- en buitenland met als jaarlijks hoogtepunt het kerstconcert in Berghem. Samen met een gastkoor wordt in de sfeervolle St.Willibrordus kerk een prachtig optreden gegeven. In de loop der jaren hebben vele mannen- en gemengde koren acte de presence gegeven.

Ook in de theaters is Vocal Group Crescens terug te vinden ... voor een enthousiast publiek hebben zij samen met JOE2 verschillende optredens verzorgd in de Dutch U2 show. Daarna volgden verschillende deelnames aan (koren)festivals en werd de lat steeds een stukje hoger gelegd.
In 2011 heeft Crescens haar eigen theaterproductie "Woman on the move" gepresenteerd en in 2013 volgde de medewerking aan Theatre of Dreams; een theatershow georganiseerd door muziekvereniging Harmonie Concordia, in samenwerking met theaterschool TextPierement.